اتوماسیون ساختمان – چرا من خانه ام را هوشمند کنم؟
احتمالا اولین سوالی که برای اولین بار بعد از شنیدن هوشمند سازی ساختمان یا اتوماسیون ساختمان به ذهن بسیاری خطور می کند، این است که اصلا هوشمندسازی چیست؟ و چرا من باید خانه ام را هوشمند کنم؟
اتوماسیون ساختمان چیست؟
اتوماسیون ساختمان به زبان ساده یعنی اتوماتیک کردن عکس العمل های تجهیزات ساختمان نسبت به برخی از رویدادها؛ با این تعریف حتی یک سیستم اعلام سرقت و یا اعلام حریق و… به تنهایی نوعی از اتوماسیون ساختمان هستند.
همچنین سیستم های بیسیم و یا کلید های بیسیم هم نوعی اتوماسیون به حساب می آیند.
امروزه نماینده ها و فروشنده های این کلید و سیستم ها آنها را به عنوان سیستم هوشمند با قیمت های بالا برای مشتریان خود فاکتور می کنند!
شاید اصلی ترین هدفی که برای اتوماسیون ساختمان در ذهن دارید کنترلی شدن همه تجهیزات منزل است. اما آنچه بهتر است بدانید این است که متخصصان این رشته هرگز به این موضوعات به عنوان اهداف اصلی اتوماسیون ساختمان نمی نگرند.
اولین و مهمترین هدفی که این متخصصان دنبال می کنند تجهیز ساختمان به پردازشگرهای مورد نیاز برای تأمین ایمنی و امنیت بیشتر و بهینه سازی مصرف انرژی و زمان است.
مزایای اصلی اتوماسیون ساختمان
پس از آن ارائه خدمات کنترلی شدن تجهیزات و لوکس کردن قابلیت ها بعنوان گزینه های کم هزینه ای که به راحتی قابل دستیابی هستند و می توانند در ایجاد حسی زیبا از زندگی در رفاه بیشتر نقش داشته باشند، مورد توجه قرار می گیرند.
- افراد بسیاری به دلیل اتصال های برق و یا حوادث پس از وقوع زلزله دچار صدمات جسمی و جانی و مالی می شوند
- خانه هایی که دستخوش سرقت یا حریق می شوند،
- باغچه هایی که به علت مشکل آبیاری غیرمنظم از بین می روند،
- سیستم های سرمایش-گرمایشی که بی وقفه در حال مصرف انرژی هستند.
- حتما شنیده اید که به علت نشت گاز و یا ترکیدگی لوله همسایه ها ، خانه دیگر همسایه ها تخریب شده باشد.
این ها مجموعه مثال هایی از حوادثی هستند که انسان ها به دلیل مشکلاتی از قبیل مشغله ذهنی، کمبود فرصت و یا خطای انسانی با آن روبرو هستند.
آنچه اتوماسیون ساختمان به شما ارائه می کند جلوگیری از این آسیب هاست. به طور مثال اگر شما یک خانه هوشمند داشته باشید، در هنگام وقوع حوادث بدون نیاز به دخالت انسان آب و گاز قطع می شود!
حال برای روشن شدن نقش اتوماسیون در زندگی انسان به بیان مشکلات موجود و اهداف اتوماسیون ساختمان ها خواهیم پرداخت.
علاوه بر مزایایی که هوشمند سازی و در واقع اتوماسیون ساختمان برای شما به همراه دارد، چالش ها و مشکلاتی را هم به دنبال داشته است؛ که در این بخش از مقاله قصد داریم به این موارد بپردازیم و راهکار های خود برای هموار سازی این مشکلات را ارائه کنیم.
چالش اول در خانه سنتی
افزایش روز افزون اتلاف انرژی و منابع طبیعی در کشور یکی از بزرگترین مشکلات موجود در راستای پیشرفت و تحقق اهداف کشور است.
مصرف بی رویه منابع طبیعی از جمله آب به علت عدم وجود اتوماسیون در مزارع و پرورش آبزیان، عدم وجود سیستم های منسجم مدیریتی و کنترلی به خصوص کنترل از راه دور با هزینه معقول، اکثر تولید کنندگان کشور را به استفاده از روشهای سنتی سوق داده است. بدیهی است استفاده از روشهای سنتی بیشترین اتلاف انرژی و منابع طبیعی را در بر دارد.
راهکار اول جهت مدیریت خانه
راهکار اول مجموعه میرای جهت مرتفع سازی چالش مطرح شده، طراحی سیستم های منسجم، نمایش، کنترل و اتوماسیون کلیه تجهیزات الکتریکی و گاها مکانیکی بواسطه انواع سنسور ها و محرک های الکترونیکی ( با هزینه مقرون به صرفه برای کلیه اقشار)
به عنوان مثال استفاده از سنسور رطوبت، دما، فشار هوا برای گلخانه ها و ترکیب آن با اطلاعات ماهواره ای دمای محیط خارج و اتومات سازی سیستم های حرارتی و برودتی، آبیاری با هدف افزایش بهره وری استفاده از انرژی و منابع طبیعی، همچنین استفاده از موارد فوق در منزل مسکونی با هدف کاهش خطای انسانی، آسودگی زندگی، کاهش مصرف انرژی و اصلاح الگوی مصرف.
چالش دوم در منازل سنتی
از طرف دیگر با افزایش روز افزون مشغله های زندگی روزمره، کمبود زمان از مهمترین دغدغه های نسل حاضر است.
تصمیم گیری در امور تکراری از جمله تنظیمات سیستم های سرمایشی و گرمایشی، روشنایی، امنیتی و… هم اتلاف زمان را در پی دارد و هم خطاهای انسانی را افزایش می دهد. در کشور های پیشرفته صنعتی میانگین زمان بازده کاری مفید هر شخص به شکل های مختلف رو به افزایش است که نیازمند کاهش اتلاف زمان هر شخص می باشد لذا یکی از روشهای حل این مشکل استفاده از تکنولوژی روز و اتوماسیون تجهیزات منزل و محل کار می باشد.
راهکار برطرف سازی این مشکل
اتوماسیون تصمیم گیری های روزمره از جمله خاموش نمودن کلیه تجهیزات الکتریکی هنگام خروج اعضای منزل و فعال نمودن سیستم امنیتی، تنظیم دمای منزل به نسبت دمای محیط خارج هنگام حضور اعضای منزل، اجرای سناریو های مورد نظر مصرف کننده هنگام رسیدن به منزل، خاموش نمودن روشنایی های غیر ضروری، کنترل کلیه تجهیزات الکتریکی در تلفن همراه، کنترل کلیه تجهیزات الکتریکی در تبلت دیواری، احضار آسانسور، اتوماسیون روشنایی و سیستم امنیتی در ساعات کاری ادارات، سیستم های کنترل مرکزی کلیه طبقات و بخش ها و…همه و همه در راستای کاهش دغدغه های روزمره زندگی و افزایش بهره وری از زمان و انرژی است.
مشکل سوم در منزل سنتی
امروزه با در دست داشتن اطلاعات می توان در موقعیت های مختلف تصمیمات صحیح و به موقع اتخاذ نمود. لذا سهولت در دسترسی به این اطلاعات بسیاری از مشکلات روزمره را مرتفع خواهد کرد.
راه حل سوم در خانه هوشمند
طراحی نرم افزار پنل دیواری که در آن کلیه اطلاعات مورد نیاز شخص نمایش داده شود، این اطلاعات شامل:
- دمای محیط خارج ( مثال: تصمیم گیری در مورد نحوه پوشش کودکان)
- رطوبت محیط خارج ( مثال: سلامتی گروه های حساس از جمله مبتلایان به آسم)
- فشار هوای خارج ( مثال: تعیین کننده برای بیماران عدم تعادل و مشکلات گوش میانی)
- تعیین دقیق میزان آلایندگی هوا و استاندارد سازی بر اساس واژه های جهانی ( پاک، سالم، ناسالم برای گروه حساس، ناسالم، خطرناک)
- نمایش سرخط خبر های پایگاه های خبری و هواشناسی به جهت اطلاع از مهمترین اخبار روز
- اتصال مستقیم به تقویم آنلاین
- انعطاف پذیری کامل در ارتباط با اکثریت سایت های اینترنتی و نمایش آنها در پنل دیواری
چالش چهارم منازل سنتی
عدم ارتباط با تجهیزات الکتریکی و گاها مکانیکی منزل و یا یک کارگاه از راه دور می تواند باعث لطمات مالی و جانی زیادی بواسطه اتفاقات غیر منتظره در پی داشته باشد. ترکیدگی لوله، نشت گاز، روشن ماندن تجهیزات الکتریکی تنها بخشی از مشکلات متداول است.
هدف و راهکار مشکل چهارم در اتوماسیون ساختمان
طراحی سیستم کنترل از راه دور منطبق با کلیه سیستم های عامل از جمله ویندوز، لینوکس، آندروید، مک، آی ا اس، تلویزیون های هوشمند و… به جهت کنترل کلیه تجهیزات الکتریکی و مکانیکی منزل از راه دور ( مثال: هنگام ترکیدگی لوله بستن فلکه مرکزی آب از راه دور به همین شکل هنگام نشت گاز، سناریو های رفتن به مسافرت بدون نیاز به حضور در منزل و…)
مشکل پنجم خانه سنتی
دستیار صوتی یکی از تکنولوژی های نوین برای سهولت در استفاده تجهیزات الکتریکی و مکانیکی است. افراد مسن، معلول، کم توان و.. همه توسط دستور صوتی می توانند از قابلیت های مختلف تجهیزات الکتریکی و مکانیکی استفاده نمایند. عدم وجود دستیار صوتی به زبان فارسی، ایرانیان را از استفاده از این تکنولوژی روز بی بهره می سازد.
راه حل میرای برای برطرف سازی مشکل با اتوماسیون ساختمان
طراحی دستیار صوتی به زبان های انگلیسی و فارسی در آندروید بواسطه کنترل کلیه تجهیزات الکتریکی و گاها مکانیکی در محیط بواسطه دستور صوتی. دستور صوتی با کلمات و جملات دلخواه فارسی عمل مشخصی را انجام خواهند داد. برای مثال بیماران در مراکز پزشکی و بیمارستان ها از این طریق می توانند به آسانی مشکلات خود را با پرسنل آن مکان در میان بگذارند و در اسرع وقت به مشکلات آنها رسیدگی شود.
بسیار خلاقانه و جالب بود
ممنونم
سلام
.
من از گوگل اتفاقی اومدم اما جالبه برام ۳۰ دقیقست اینجا دارم
.
با اجازتون اینجا برای دوستم تو واتس اپ فرستادم
.
ممنون
تکنیک های افزایش فروش
قانون جذب چیست؟
| بازاریابی عصبی چیست ؟
Thank you!
Along with everything which seems to be building inside this specific area, a significant percentage of opinions happen to be rather radical. Nevertheless, I am sorry, but I can not give credence to your whole idea, all be it exciting none the less. It would seem to everyone that your remarks are not entirely rationalized and in actuality you are generally yourself not even totally convinced of your argument. In any case I did appreciate examining it. Sang Darty
Nice blog here Also your site loads up very fast What host are you using Can I get your affiliate link to your host I wish my site loaded up as quickly as yours lol
Magnificent beat I would like to apprentice while you amend your site how can i subscribe for a blog web site The account helped me a acceptable deal I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea