سیستم صوتی خانه هوشمند
سیستم صوتی خانه هوشمند با سیستم های صوتی معمولی تفاوت های زیادی دارد.
یکی از امتیازاتی که می توان از یک شرکت هوشمند سازی ساختمان انتظار داشت، سیستم صوتی هوشمند است که در ادامه به مزایا و تفاوت های آن با سیستم های صوتی معمولی خواهیم پرداخت.
سیستم صوتی هوشمند در خانه
یکی دیگر از مزایای خانه هوشمند، سیستم صوتی خانه هوشمند است که کاربردهای ویژه ای دارد. سیستم صوتی هوشمند در خانه علاوه بر استفاده های روزمره و جذاب، در جشن ها و بخصوص سورپرایزها بسیار کاربردی است.
تصور کنید برای سالگرد ازدواج، قصد دارید همسرتان را سورپرایز کنید. هم زمان با برداشتن کادو، به سیستم هوشمند فرمان اجرای آهنگ مورد نظرتان را می دهید. و بوم!! سورپرایز شما جواب می دهد.
اما در سیستم های صوتی معمولی، قبل از اینکه بتوانید سورپرایز خود را اجرایی کنید، دست شما رو می شود.
انواع سیستم های صوتی
در مجموع سیستم های صوتی به سه دسته بندی کلی تقسیم می شوند:
- سیستم صوتی سنتی (بلوتوثی)
- سیستم صوتی هوشمند
- سیستم صوتی خودخوان
سیستم صوتی سنتی (بلوتوثی)
این نوع سیستم صوتی شبیه به همان سیستم هایی است که در تمام منازل موجود هستند. تنها تفاوت سیستم صوتی سنتی با سیستم های معمولی این است که باندها به جای چهار گوشه خانه، در سقف کار می شود که اصطلاحاً باندهای سقفی نامیده می شوند.
سیستم صوتی سنتی از طریق بلوتوث، فلش و یا SD کارت فعال شده و موزیک مورد نظر را از بلندگوهای سقف پخش می کند.
معمولاً پخش کننده این سیستم ها، تلفن های همراه هستند. از آنجایی که قیمت این نوع سیستم ها پایین تر است، تحت شبکه نیستند و به تنهایی کار می کنند.
در صورتی که یکی از قابلیت هایی که هر دیوایس برای هوشمند بودن باید دارا باشد این است که این است که تحت شبکه قرار بگیرد، برنامه پذیر باشد و همزمان با دیگر تجهیزات کار کند.
سیستمی که می تواند از طریق راه های متداول فقط موزیک پخش کند، طبیعتاً یک سیستم سنی است.
سیستم صوتی در خانه هوشمند
قابلیت هایی که سیستم صوتی در خانه هوشمند دارد، دربرگیرنده مزیت های دو سیستم دیگر است.
علاوه بر آن، سیستم صوتی هوشمند از ویژگی هایی برخوردار است که کاربردهای بسیار جذابی دارد که در ادامه به آن می پردازیم.
تحت شبکه بودن سیستم صوتی هوشمند
مهم ترین وجه تمایز سیستم صوتی هوشمند، تحت شبکه بودن آن است. به این معنی که می توان همزمان با دیگر تجهیزات، برای منزل خود سناریو تعریف کنید.
به عنوان مثال شما می توانید موزیک ها را دسته بندی کنید و به اصطلاح پلی لیست داشته باشید. به این صورت که از طریق تاچ پنل موزیک های خود را در پلی لیست های مختلف بریزید.
سپس پلی لیست های خود را نام گذاری کنید؛ مثلاً پلی لیست دنس، پلی لیست شام، پلی لیست پارتی، پلی لیست رمانتیک، پلی لیست ریلکسینگ، پلی لیست خواب، پلی لیست تولد و هر نام دیگری که مد نظر دارید.
با این کار شما با لمس یک گزینه از طریق تاچ پنل، برنامه هایی که قبلاً وارد کردید به اجرا درخواهد آمد.
فرض کنید هنگام سرو شام است؛ با لمس یک دکمه از طریق تاچ پنل، طبق برنامه ای که از قبل وارد کرده اید، پرده های برقی جمع می شوند، روشنایی های بالای میز سرو غذا روشن می شوند، و یک موزیک لایت با صدای از پیش تعیین شده پخش می شود.
مزیت تحت شبکه بودن
مزیت تحت شبکه بودن سیستم صوتی هوشمند را با مثال دیگری بررسی می کنیم. تصور کنید تولد یکی از دوستانتان است و قرار است او را سورپرایز کنید.
همه دوستان را به بهانه دورهمی به منزل دعوت کرده اید. همه در این مهمانی به ظاهر عادی مشغول صحبت و تبادل نظر هستند که شما از طریق گوشی خود، سناریو پارتی یا تولد را فعال می کنید.
به صورت اتومات همه روشنی ها خاموش می شود، رقص نور روشن می شود و موزیک هایی که برای این سناریو تعریف کرده بودید، به اجرا در خواهد آمد.
و یا با فعال کردن سناریو خواب با گزینه اسلیپ از طریق گوشی، آی پد، لب تاپ و یا تاچ پنل، پرده های برقی جمع می شوند، چراغ ها خاموش می شود و چراغ خواب اتاق مورد نظر روشن شده و پادکست انگیزشی و یا کتاب صوتی مورد نظر که از قبل وارد سیستم کرده بودید و یا قصه شب برای کودک به اجرا در خواهد آمد.
در نتیجه ویژگی تحت شبکه بودن بسیار کاربردی است و از مهم ترین مزیت های سیستم صوتی هوشمند محسوب می شود.
تایم پذیری سیستم هوشمند صوتی
مزیت بعدی سیستم صوتی در خانه هوشمند، تایم پذیری است. در مثالی که در ادامه آورده شده است این مزیت به طور کامل قابل درک است.
همان طور که گفته شد، سیستم صوتی هوشمند برنامه پذیر است و یکی از این قابلیت های این برنامه پذیری، ایجاد پلی لیست های مختلف است. شما می توانید به تعداد نامحدود پلی لیست با عنوان های مختلف بسازید.
یکی از این پلی لیست ها می تواند با نام wake up باشد و طبق برنامه ای که از قبل به سیستم صوتی هوشمند خود داده اید، وظیفه بیدار کردن شما در ساعت مورد نظرتان را دارد.
به این ترتیب که موسیقی که از قبل انتخاب شده، رأس ساعت مقرری که وارد سیستم شده پخش می شود. مثلاً ساعت هفت و نیم شروع به پخش موزیک بیدار باش کند.
همچنین می توان ساعت پایان پخش موسیقی را نیز تعیین کرد؛ به این ترتیب که به عنوان مثال سیستم را طوری برنامه ریزی کنید که ساعت ده شب شروع به پخش قصه کودک کرده و ساعت یازده به طور خودکار، قصه گوی کودک متوقف شود.
اتصال به اپلیکیشن های صوتی
از دیگر مزیت های این سیستم این است که قابلیت اتصال به اپلیکیشن های صوتی را دارد. برنامه هایی از قبیل اسپاتیفای، پادکست و سایر اپلیکیشن های پخش موزیک.
با این قابلیت شما می توانید جدید ترین موزیک های موجود را به صورت آنلاین بشنوید و به روز باشید.
اتصال به وب رادیو با سیستم صوتی هوشمند
مزیت دیگر این سیستم قابلیت اتصال به وب رادیوهاست که امروزه از محبوبیت زیادی برخوردار است. موزیک هایی که از طریق وب رادیوها پخش می شوند، دارای حق انتشار آن موزیک هستند و دیگر با دانلود غیرقانونی به تولید کننده آهنگ لطمه ای وارد نمی شود.
دستیار صوتی در سیستم هوشمند
مزیت بسیار جذاب سیستم صوتی هوشمند که وابسته به پی لیست ها می باشد، پخش موزیک از طریق دستیار صوتی است. به این معنی که موزیک های مورد علاقه خود را با نام خواننده در یک پوشه دسته بندی می کنید.
با این کار نیازی به گشتن نام خواننده مورد نظر نیست و می توان تنها با لمس یک گزینه و دستور صوتی پخش از طریق گوشی یا هر دیوایس دیگری که به سیستم صوتی هوشمند متصل است، پوشه مورد نظر پخش شود.
به عنوان مثال با لمس دکمه پخش به سیستم اعلام می کنید: «شادمهر پخش کن.» و سیستم بلافاصله و زیر یک ثانیه شروع به پخش آهنگ های دسته بندی شده در پوشه شادمهر می کند.
همچنین از طریق دستیار صوتی به زبان های فارسی، ترکی، انگلیسی و عربی می توانید صدا را کم و زیاد کنید. تنها با بیان: «صدا را زیاد کن.» یا «صدا را کم کن.»
مقایسه سیستم صوتی هوشمند
صدا در سیستم صوتی سنتی به صورت بلوتوث، فلش و SD کارت از باندهای سقفی پخش می شود. قابلیت استفاده از فلش و کارت SD در سیستم صوتی هوشمند هم وجود دارد.
اما رایج ترین راه، استفاده از بلوتوث است چراکه امروزه اکثر افراد موزیک های مورد علاقه خود را در تلفن همراه خود دارند.
استفاده از بلوتوث در سیستم های صوتی غیر هوشمند، دو ایراد بزرگ دارد.
یکی اینکه محدودیت برد دارد به این معنی که در خانه های بزرگ به محض دور شدن از برد، موزیک قطع و وصل می شود.
اما در سیستم صوتی هوشمند، چون موزیک از طریق سیستم پخش می شود و از گوشی مستقل است، در هر کجای منزل که بروید، موزیک قطع نخواهد شد.
حتی در صورت تماس با گوشی هم، موزیک در حال پخش قطع نمی شود زیرا آهنگ از گوشی به سیستم منتقل شده است و از طریق سیستم صوتی هوشمند در حال اجرا است.
دوم اینکه محدودیت کیفیت دارد یعنی شما نمی توانید انتظار داشته باشید موزیکی که با بالاترین کیفیت در گوشی موبایل خود دارید را با همان کیفیت از طریق بلوتوث و از باندهای سقفی بشنوید.
با توجه به این که بلوتوث پهنای باند کم و نرخ انتقال پایینی دارد، نمی تواند کیفیت آهنگ را حفظ کند و به خوبی اجرا در گوشی، پخش کند.
اما در سیستم صوتی هوشمند این مشکل با قابلیت stream برطرف شده است. با این قابلیت موزیک مورد نظر شما با همان کیفیت موجود از گوشی به سیستم، در دهم ثانیه و بدون معطلی، ارسال و بدون پایین آمدن کیفیت، پخش می شود.
قابلیت steam در گوشی های اپل با نام Air Play و در گوشی های اندروید با گزینه UPNP قابل اجرا می باشد.
سیستم صوتی خودخوان
کاربرد این سیستم در لابی و سرویس ها می باشد. به این صورت که به محض ورود یک فرد به داخل ساختمان، شروع به پخش موزیک خوش آمد گویی می کند.
کاربرد این سیستم در سرویس هم به این صورت است که با ورود یک شخص به داخل سرویس بهداشتی، موزیک لایتی جهت حفظ حریم خصوصی شخص پخش می شود. این موزیک با خروج شخص به صورت اتومات قطع می شود.
این سیستم ها کاربردهای مختلفی دارند. مانند پخش و قطع موزیک در آسانسورها که در گذشته به صورت دائم موزیک پخش می شد ولی با این سیستم به محض ورود فرد، پخش و با خروج او موزیک قطع می شود.
پخش موزیک از طریق سیستم صوتی خودخوان جهت تلطیف فضا می باشد که سیستم صوتی هوشمند هم این قابلیت را دارا می باشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.