طرز کار خانه هوشمند
برای آشنایی بیشتر با طرز کار خانه هوشمند، دیدن نمونه کارهایی از یک خانه هوشمند در تهران، خالی از لطف نیست.
در واقع خانه های هوشمند مانند هر خانه دیگری هستند، اما با گزینه های کنترل اضافی برای چراغ ها، دوشاخه ها، ترموستات ها، پرده ها، امنیت و موارد دیگر.
اما این کنترل های اضافی پیچیدگی هایی ایجاد می کنند و درک نحوه عملکرد آنها به شما کمک می کند تا از یک خانه هوشمند، بیشتر لذت ببرید.
در این مقاله سعی داریم تا کمی از پیچیدگی این سیستم را شرح دهیم و شما را با اصول اولیه نحوه عملکرد خانه هوشمند آشنا کنیم.
نحوه کار خانه هوشمند
قبل از اینکه از نحوه کار خانه هوشمند سخن بگوییم، بهتر است بدانیم خانه هوشمند چیست. هر خانه ای که به فناوری هوشمند مجهز باشد، خانه ای هوشمند است. تکنولوژی برای سهولت زندگی روزمره در بسیاری از موارد به کمک انسان آمده است.
در سال های اخیر، تکنولوژی پررنگ تر و بیش از گذشته به کمک سیستم خانه های هوشمند، وارد زندگی انسان شده است.
این تکنولوژی با کنترل از راه دور سیستم های امنیتی، روشنایی، گرمایش و سرمایش و سایر امکانات رفاهی و امنیتی، به کاهش دغدغه ها و آرامش بیشتر در زندگی پر تلاطم امروز کمک بسزایی می کند.
در گذشته این کنترل از راه دور مختص محیط منزل و در حد بلوتوث بود.
اما با گسترش تکنولوژی در منازل، کنترل تمام سیستم های امنیتی، سیستم اطفاء حریق و تمام سیستم های تحت پوشش خانه هوشمند، از راه دور و از هر کجای دنیا، تنها به وسیله یک گوشی امکان پذیر می باشد.
طریقه کار سیستم هوشمند در خانه
سیستم خانه هوشمند با استفاده از دستگاهی به نام هاب کار می کند. معمولاً خانه های هوشمند دارای یک هاب مرکزی هستند که به سایر دستگاه های تحت کنترل این سیستم متصل می شود.
دستیار صوتی نیز به کمک همین هاب فرمان هایی از قبیل روشن و خاموش کردن چراغ ها، سیستم های گرمایش و سرمایش و … را اجرا می کند. سیستم صوتی در هاب، تا حدی مانند آمازون اکو یا گوگل هوم عمل می کند.
از آنجایی که دستگاه های مختلف در خانه هوشمند معمولاً با Wi-Fi به هاب متصل می شوند، بنابراین هاب باید به روتر متصل شود تا به اینترنت دسترسی داشته باشد.
با اتصال همه دستگاه های هوشمند به هاب، کنترل آن ها از طریق هر دستگاهی که بروزر داشته باشد از قبیل موبایل، تبلت و یا رایانه، امکان پذیر می باشد.
طرز کار سیستم خانه هوشمند
طرز کار خانه هوشمند برای تمام ساکنین منزل در هر سن و سالی بسیار ساده و آسان است. کنترل تمام قسمت های خانه هوشمند از طریق یک گوشی هوشمند و به کمک دستیار صوتی، به راحتی امکان پذیر است.
برای شروع به کار سیستم خانه هوشمند، مواردی باید به طور دقیق رعایت شوند اما به طور کلی، باید ۴ بخش زیر تعبیه شوند تا سیستم به طور درست کار کند:
-
کنترل کننده مرکزی
بخش اصلی تجهیزات خانه هوشمند که تمامی اجزا را یکپارچه می کند، کنترل کننده مرکزی نام دارد. همه وسایل خانه به وسیله کنترل کننده مرکزی با یکدیگر در ارتباطند و این وسیله به تک تک لوازم خانه فرمان های لازم را می فرستد.
همچنین اطلاعات را از وسایل خانه دریافت کرده و آنها را ذخیره و کنترل میکند.
-
راههای ارتباطی
همانطور که پیش تر اشاره کردیم انواع تجهیزات خانه هوشمند می توانند در مسیرهای بی سیم یا سیمی، با یکدیگر ارتباط داشته باشند.
در واقع این مسیرهای ایجاد شده، کمک می کنند که دستورهای کنترل کننده مرکزی، به راحتی بین اجزا جابه جا شود و وسایل خانه هم بتوانند اطلاعات را با هم رد و بدل کنند.
-
سنسور
وظیفه سنسورها این است که وضعیت محیطی خانه، مثل رطوبت، وجود دود، گرما و سرما را بررسی کنند و در صورت نیاز اطلاعاتی را برای کنترل کننده مرکزی بفرستند.
در صورت وجود مسئله ای غیر طبیعی، کنترل کننده مرکزی با توجه به برنامه ای که از قبل به آن داده شده، فرمان های لازم را برای سیستم های مربوطه ارسال میکند.
مثلا اگر دود زیادی در خانه جمع شود، سنسور مورد نظر آلارم می دهد. یا اگر خانه بیش از حد گرم باشد، سیستم سرمایشی به طور اتوماتیک روشن میشود.
-
دستگاه ها
در تجهیزات سیستم خانه هوشمند، فرمان های برنامه نویسی وجود دارند که به کمک ترموستات، موتور پرده برقی، شیر برقی، قفل های بی سیم و …، دستورات رسیده از کنترل کننده مرکزی را اجرا می کنند.
به تمامی این وسایل عملگرا میگوییم. در واقع آن ها فرمان را از سیستم گرفته کار اجرا را بر عهده دارند. مثلاً در پارکینگ را باز می کنند یا از طریق آن ها پمپ تصفیه استخر روشن میشود.
عملگراها این کار با استفاده از منبع انرژی و سیگنال کنترل انجام می دهند. سیگنال کنترل یعنی انرژی کمی که با ولتاژ الکتریکی، جریان و حتی فشار هیدرولیک ایجاد می شود.
نحوه عملکرد دستگاه ها در خانه هوشمند
همان طور که گفته شد برای کنترل دستگاه های هوشمند در خانه هوشمند، به موارد زیر نیاز است:
- کنترل پنل مرکزی
- مرکز اتوماسیون
- دستگاه های متصل
کنترل پنل مرکزی
کنترل پنل مرکزی ممکن است یک گوشی هوشمند، یک تبلت و یا یک کامپوتر باشد. این دستگاه در سیستم خانه هوشمند در واقع همان چیزی است که برای صدور فرمان به دستگاه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
مرکز اتوماسیون
مغز عملیات خانه هوشمند، مرکز اتوماسیون است. این دستگاه به صورت بی سیم به همه دستگاه های شما متصل می شود.
کنترل سایر دستگاه ها از طریق کنترل پنل مرکزی، به کمک مرکز اتوماسیون انجام می شود.
دستگاه های متصل
تمام دستگاه هایی که از طریق هاب اتوماسیون کنترل می شوند، این مورد را شامل می شوند. هر دستگاهی از قبیل جاروبرقی رباتی، ترموستات، گرمایش، پرده های برقی و… در این گروه قرار دارند.
دستگاه های خانه هوشمند
در واقع تمام گجت هایی که قابلیت اتصال به اینترنت را دارند و می توانند به سهولت زندگی کمک کنند، جزئی از وسایل خانه هوشمند محسوب می شوند.
لامپ های هوشمند، قفل های هوشمند، دوربین های امنیتی، شیرهای برقی آب و گاز و سایر لوازمی که زیر مجموعه تجهیزات خانه هوشمند هستند.
اما برخی از تجهیزات خانه هوشمند نقش مهم تری دارند که در ادامه به چند مورد از آن ها اشاره می کنیم.
-
هاب
کنترل کننده مرکزی تمام دستگاه های موجود در خانه هوشمند، هاب می باشد که به شما امکان کنترل سایر دستگاه های موجود در خانه هوشمند را می دهد.
به کمک این دستگاه، تمام امکانات متصل به آن قابلیت اجرای فرمان شما را پیدا خواهند کرد.
استفاده از هاب بسیار آسان است و به راحتی می توان کنترل دستگاه ها را به کمک آن در دست گرفت.
-
قفل هوشمند
این قفل از طریق گوشی هوشمند و با اتصال به اینترنت کار می کنند. از طریق موبایل خود می توانید قفل های منزل خود را باز یا بسته کنید.
یکی از کاربرهای این قفل ها این است که در صورتی در میان مسیر متوجه می شوید که درهای منزل را قفل نکرده اید، به کمک این سیستم و با گوشی همراه خود، بلافاصله این کار را انجام می دهید.
برای همه ما پیش آمده که کلید منزل را گم کرده و یا در منزل جا گذاشته ایم. با قفل هوشمند می توانید در را به کمک گوشی و با اتصال به اینترنت باز کنید.
-
دوربین های امنیتی خانه هوشمند
دوربین های امنیتی یکی از مهم ترین وسایل خانه هوشمند هستند. آنها همیشه به وای فای خانه شما متصل هستند، بنابراین می توانید همیشه از هر نقطه ای از جهان خانه خود را زیر نظر داشته باشید.
-
لامپ های خانه هوشمند
لامپهای هوشمند احتمالاً پرکاربردترین و ارزان ترین دستگاه های خانه هوشمند هستند. تفاوت این لامپ ها با لامپ های معمولی این است که وای فای و دستگاه کنترل کننده متصل می شوند.
لامپهای هوشمند را میتوان با استفاده از یک برنامه تلفن هوشمند یا با یک دستیار صوتی کنترل کرد. تنها با کلیک یک دکمه، می توانید رنگ و روشنایی لامپ های خود را تنظیم کنید.
-
ترموستات هوشمند
ترموستات هوشمند یکی از محبوب ترین دستگاه های هوشمند است. این دستگاه کمک می کند تا دمای خانه خود را به طور 24 ساعته کنترل کنید.
یک ترموستات خانه هوشمند از حسگرهایی برای کنترل دمای خانه شما استفاده می کند. با یک ترموستات هوشمند، می توانید از یک برنامه تلفن هوشمند برای کنترل سیستم گرمایش و تهویه مطبوع خود استفاده کنید.
همچنین می توانید ترموستات خود را از قبل برنامه ریزی کنید تا حتی قبل از رسیدن به خانه روشن شود که این مورد برای ویلا ها بسیار کاربرد دارد تا قبل از سفر، دمای ویلای خود را با درجه مطلوب تنظیم کنید.
فناوری خانه هوشمند این پتانسیل را دارد که خانه شما را ایمن تر، شیک تر و راحت تر کند. مهم نیست چه دستگاه هوشمندی را انتخاب می کنید، در هر صورت مطمئن باشید که به شما کمک می کند تا در پول خود صرفه جویی کنید و زندگی تان را بهتر کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.